Sportmassage

Massages bestaan al sinds 2700 voor jaartelling. De sportmassage zoals wij die kennen heeft zich aan het eind van de vorige eeuw ontwikkeld uit de medische massage.

Sportmassage is het toepassen van een mix van handgrepen om iemands lichamelijke conditie te verbeteren, te handhaven en/of eventuele nadelige gevolgen van een sport weg te nemen of deze zo min mogelijk te doen voelen.

Wat is het beste moment voor een (sport)massage?

Voor het sporten

Met een massage voor het sporten, bereid je de spieren voor op de sportactiviteiten. De bloedcirculatie wordt op gang gebracht waardoor het lichaam wordt voorbereid op een optimale prestatie. De massage werkt ook preventief ter vermindering van het risico op blessures.

Na het sporten

Massage na het sporten hersteld het weefsel na inspanning. Vermoeidheidstoffen (melkzuur) en afvalstoffen van de stofwisseling worden beter afgevoerd. Je hebt minder last van spierpijn of kramp en je hersteld sneller en beter voor een volgende inspanning.

Als je geblesseerd bent of om andere redenen even niet kunt sporten

Op die momenten is het toch goed om je af en toe te laten masseren. Door de stimulering van massage blijven de spieren die je even niet kunt trainen toch in een goede conditie.

Sportmassage varieert in tijd van ongeveer 30 minuten tot 1 uur. Kom langs en we bespreken welke tijd voor jou het beste is.

KWIEK masseert ook bij Sportstudio Derks in Wijchen www.derkssport.nl en bij Personal Trainingcentrum Paintsil in Velp www.ptpaintsil.nl